Sunday, April 15, 2012

Battleship


           Wah kalau tak sempat tengok wayang filem ni, tngok m'gunakan maya a.k.a you tube ker or other source asalkan dpat tngok..sedih jgak tak dpat tngok filem aksi nie dkat panggung..walauapepun, filem ni memang gempak dgan CGI dan jlan ceritenyer..kate kwan2 aku la...aku ni pminat cerita genre aksi mcm nie. Setelah skodeng dan tngok disebalik tabir, dpatla aku rungkai cerita ni mula-mula start dengan ada pihak yang hantar signal ke planet yang dia punya struktur sama seperti bumi dikenali sebagai planet G. Beberapa tahun lepas tu, ada lima unknown flying ship yang mendekati bumi di anggap sebagai jawapan bagi signal yang dihantar sebelum ini.

           Filem nie lbih kurang menceritakan satu armada tentera US berperang dgan armada of unknown origins bagi menghalang niat mereka untuk menghapuskan planet bumi.. mcm tula lbih kurg sinopsis die..blan April dah kuar filem dr jangkaan awal iaitu bulan may..

Enjoy n share la sape2 yg dah merasai pengalaman dkat panggung tngok filem nie k..









3 comments:

tyra uyura said...

member cik tyra ckp best cite ni.. :D

yan sempoi said...
This comment has been removed by the author.
yan sempoi said...

oo..ye ker..ad yg kate ending tak menarik..sy pon excited jgak nak tngok.. disebalik tabir jer tngok..wlaupapun tq 4 komen..